Piątek 14 Grudzień 2018 Imieniny: Alfred, Izydor
Polityka prywatności
  
Menu

 
 
 
   

Informacja dla właścicieli danych osobowych

Szanowni Państwo w związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych informuję, że:

1. Administratorem danych osobowych jest Miejsko-Gminna Biblioteka Publiczna w Kleczewie (pl. Józefa Piłsudskiego 14, 62-540 Kleczew) reprezentowana przez Dyrektora biblioteki.

2. Administrator Danych Osobowych przetwarza dane osobowe wyłącznie w celu realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa oraz przepisów wykonawczych (szczegółowe podstawy prawne dostępne są do wglądu u Administratora).

3. Dane będą udostępniane wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego.

4. Dane osobowe będą przechowywane zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawę organizacji i zakresy działania archiwów zakładowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 14, poz. 67) lub przez czas wskazany przez Administratora.

5. Podane dane osobowe są wymogiem ustawowym, umownym, warunkiem zawarcia umowy w zależności od załatwianej sprawy.

6. Dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

7. Ma Pan/Pani prawo do:
a) żądania od administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania,usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;
b) jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Jednocześnie cofnięcie zgody należy złożyć na piśmie lub poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres: mgbp@biblioteka.kleczew.pl
c) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 
«« wstecz
drukuj wyślij ten link
  
Godziny otwarcia:
Poniedziałek 10:00 - 18:00
Wtorek 08:00 - 16.00
Środa 10:00 - 18:00
Czwartek 08:00 - 16.00
Piątek 10:00 - 18:00
Sobota 09:00 - 13:00
  
Jaką literaturę czytasz najczęściej?
Piekną
Popularno-naukową
Techniczną
Science-fiction
Romanse
Obcojezyczną
Data utworzenia:
19 Wrzesień 2007
Zobacz wyniki | Głosuj »    
 
 
on line: 3 odwiedzin: 685112
[Valid RSS]
Strona główna|Historia|Księgozbiór|Działalność|Usługi|Kontakt|Polityka prywatności|      
© 2007 - 2018 Biblioteka Publiczna w Kleczewie